Про ситуацію на Київщині розповів голова облдержадміністрації (ВІДЕО)

Де тривали та тривають бої, небезпечні напрямки

На Київщині російські окупанти обстрілюють житлові будинки, цивільне населення та перешкоджають евакуації. Про це розповів голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, цієї ночі велись бої у Бучанському районі Київської області — це Ірпінь, Гостомель та Макарів. Російські окупанти розташували військову техніку вздовж Бучі, на території Немішаєвської громади та у Михайлівській Рубіжівці та перешкоджають евакуації мирного населення.

Бориспільський район. Комунальні служби та об’єкти інфраструктури працюють у штатному режимі. Укріплюються кордони району.

Фастівський район. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна контрольована. Магазини аптеки працюють у звичайному режимі з урахуванням обмежень комендантського часу, є проблема недостатньої кількості продуктів.

На АЗС відсутнє пальне. Об’єкти критичної інфраструктури знаходяться під охороною. Обстрілів за ніч не було.

Білоцерківський район. Майже всю ніч сигнали тривоги. Йде протидія диверсантам. Перебоїв з подачею електроенергії, води, газу не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим та населенню. Проводиться організація надання гуманітарної допомоги населенню.

Вишгородський район. Північ району залишається окупований ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи.  Йде постійне перегрупування сил загарбника.

"До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території надається допомога та організовується евакуація з району", — йдеться в повідомленні голови Київської ОДА.

Броварський район. Зафіксовано пересування ворожої техніки на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської ТГ. В с. Русанів, Великодимерської громади є зруйновані приватні житлові будинки.  Вдалося відновити газопостачання. Електро- водо-постачання, опалення та зв’язок поки відсутні. Цієї ночі ворожими військами були обстріляні села Заворичі та Семиполки. 

"На даний час ворожі війська знаходяться на території Великодимерської громади. З метою забезпечення населення Броварського району продуктами харчування, проводиться організація надання гуманітарної допомоги. Також очікується прибуття медичних препаратів та засобів", — повідомив голова Київської облдержадміністрації.

Обухівський район. Йдуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню.

Найбільш небезпечні напрями на Київщині:

— Житомирська траса,

— Буча, Ірпінь, Гостомель, Макаров,

— північ Вишгородського району.

"Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюються житлові масиви та критична інфраструктура. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області.  В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами. Обласна та місцева влада готова провести евакуацію людей та доставку гуманітарної допомоги з найтяжчих напрямках як тільки буде оголошено режим тиші. Гуманітарна допомога направляться у всі 7 районів Київщини. Влада робить все необхідне для контролю складної ситуації в області", — розповів Кулеба.

На Київщині працює колл-центр допомоги для мешканців області. Оператори фіксують звернення та передають його для оперативного вирішення. Якщо вам потрібна допомога, або ви можете її надати, звертайтеся за номером: +380 (44) 363-07-34.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти нещадно продовжують обстрілювати житлові квартали Бучі. Гинуть дорослі та діти, окупанти грабують у Бучі магазини. Кожної доби мешканці борються за виживання. Бучанська міська рада звернулася по допомогу до обласної влади та українських військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися