У Києві над дитячою лікарнею "Охматдит" збили ракету

Заклад продовжує працювати, але окупанти блокують евакуацію важкопоранених дітей

Над Національною дитячою спеціалізованою лікарнею "Охматдит" у Києві збили крилату ракету російських окупантів. Про це повідомили у медичному закладі столиці, передають "Коментарі".

Внаслідок вибуху над дитячою лікарнею "Охматдит" в медичному закладі пошкоджено вікно і трохи не виламало двері. "Важкопоранених дітей намагаються довести до медзакладу – напередодні таких поранених малюків було троє, але жоден не зміг дістатися. Лікарі продовжують оперувати, робити діалізи і тримати патріотичний настрій", — йдеться в заяві "Охматдиту".

Раніше у лікарні повідомляли, що на Київщині вночі проти 5 березня від вогнепальних поранень загинули дві дитини, оскільки через бойові дії "швидкі" не змогли доставити їх до "Охматдит". Через війну важкохворі діти вже кілька днів змушені ховатися від російських атак у підвалах лікарні.

За даними омбудсменки України Людмили Денісової, з початку повномасштабної війни Росії  проти України загинули 32 дитини, ще 70 дістали поранення. Водночас секретар РНБО Олексій Денісов заявляв про 840 поранених дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом українські військові дають рішучу відсіч російським загарбникам. Мер столиці розповів про ситуацію у відеозверненні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Хотеликаклучше

7 березня 2022, 10:56

кто это пишет? боты-ебанаты?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися