Намісник Києво-Печерської лаври відмовився відповідати на питання, що стосуються війни

"Ті, хто потребує" біля Лаври напали на репортера з погрозами розбити камери журналістів

Про те, що у Києво-Печерській лаврі священнослужителі уникають питань про вторгнення російських військ в Україну та вбивство мирних жителів, повідомляє "Слідство.Інфо".

Репортери видання поїхали до Києво-Печерської лаври Російської православної церкви в Україні, щоб дізнатися про думку представників Лаври. які підтримують ідеологію "російського миру" і крім того, висловлюють прихильність до РПЦ та патріарха Кирила, який зовсім недавно виступив на підтримку вторгнення російських військ в Україну та вбивства мирних жителів.

Більшість священнослужителів ухилялася від питань на тему агресії Росії у бік України та дій Володимира Путіна. Були серед священиків і ті, хто відмовлявся давати відповіді на такі питання, виправдовуючи таку поведінку "постом".

Репортери поспілкувалися з чоловіком, який назвався ним як "послушник Іван". На питання про те, чи вважає чоловік Росію ворогом, він відповів, що лише на 60-70%, оскільки, на його думку, війна надто затягнулася. 30%, на які "послушник" не вважає Росію ворогом, він пояснив тим, що віра і коріння в українців і росіян одні, а сам Путін "теж історію піднімав". Це судження було сформовано після того, як президент РФ заявив, що Україна фактично не має власної історії.

Після діалогу з "послушником Іваном" репортери звернулися за думкою до настоятеля Лаври митрополита Павла (Лебедя), який також відмовився давати відповіді на питання про напад Росії. У свою чергу, його, ймовірно, помічник дав 100 гривень "треба", після чого той напав на репортера, зламав дерев'яну палицю об його коліно. Ситуація супроводжувалася загрозами оточуючих чоловіків зламати обладнання репортерів. Після цього журналісти залишили Лавру та зателефонували до поліції, а також написали заяву за фактом злочину.

Читайте також: Віталій Кличко повідомив про те, що Київ активно зміцнюється та готується до оборони.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Елена

9 березня 2022, 22:42

Вы узнайте историю возникновения УПЦ.. и правильно пишите... Она не российская церкрвь в Украине. А Украинская Православная Церковь, которая получила автокефалию (независимость) от Москвы в 1991 году. И юридически независима. Только по уставу должна лишь поминать Патриарха во время Богослужений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися