Ірпінь-Буча-Гостомель, житомирська траса, Макарів: чому ці напрямки стали такими небезпечними

Жирнов додав, що кожен день для ворога — пекло

Голова військової адміністрації Києва Микола Жирнов розповів, чому напрямки Ірпінь-Буча-Гостомель, житомирська траса, Макарів і північна частина Вишгородського район опинились в такій трагічній ситуації.

"На початку повномасштабної війни у нас не було зосереджено достатньо військ у цьому напрямку, щоб на кордоні зупинити ворога. Саме тому ворог зміг вийти до рубежів річки Ірпінь. Але натепер Збройними силами України противник зупинений, зазнав значних втрат", - сказав він.

Жирнов додав, що кожен день для ворога — пекло, Збройні сили та територіальна оборона знищує ворога зсередини.

Наносимо ураження його тилам, комунікаціям, техніці. Наразі окупанти не мають достатньо ресурсів. Морально-психологічний стан противника — низький і не дозволяє виконувати йому його завдання", - додав генерал.

Попри перевагу в живій силі та озброєнні противник не зміг вийти та взяти під контроль Одеську трасу. Схожа ситуація на Обухівському та Бориспільському напрямках.

Раніше "Коментарі" повідомляли, з евакуацією мешканців Броварського району наразі склалася складна ситуація через бойові дії поблизу Броварів. Про це розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов. "Ситуація на Київщині досить складна. У нас що з західної, що зі східної сторони відбуваються бойові дії. ЗСУ дають відсіч російській армії. На жаль, люди стали заручниками цієї ситуації, тому ми намагаємося утворювати "зелені" коридори, які дозволяють нам вивезти людей з під обстрілів", — прокоментував Нєбитов.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися