Через бої під Броварами з сел не можуть евакуювати людей

Ворожий танк розвернув колону автобусів під Богданівкою

З евакуацією мешканців Броварського району наразі склалася складна ситуація через бойові дії поблизу Броварів. Про це розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Ситуація на Київщині досить складна. У нас що з західної, що зі східної сторони відбуваються бойові дії. ЗСУ дають відсіч російській армії. На жаль, люди стали заручниками цієї ситуації, тому ми намагаємося утворювати "зелені" коридори, які дозволяють нам вивезти людей з під обстрілів", — прокоментував Нєбитов.

За його словами, з західної сторони — це Буча та Ірпінь, де погоджували не один гуманітарний коридор, але окупанти постійно заважають евакуації населення. З цієї територій змогли вивезти майже усіх мирних мешканців, зазначив Нєбитов. У Броварському районі колона автобусів сьогодні, 14 березня, не доїхала до села Богданівка через активні бойові дії.

"Автобуси не доїхали через те, що там був танк, який здійснив попереджувальний постріл перед цими колонами автобусів, і дав зрозуміти, що в разі продовження руху автобуси будуть розстріляні. Тому вони були вимушені повернутися назад, зібрати людей, які йшли по дорозі, й повернутися сюди", — розповів керівник поліції Київської області.

Він додав, що російські окупанти намагаються втримати зайняті бойові позиції у селах поблизу Броварів.

Як зазначив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, евакуація по броварському напрямку відбувається складно. Через бойові дії більшість маршрутів заблоковані. "Сподіваємося, що все одно доїдемо до таких сіл, як Перемога, Шевченкове, але поки що з цим дуже складно", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, з центру Броварів до Києва запустили автобусний маршрут. Автобуси відправляються від будівлі "Укрпошта" на Майдані Свободи в Броварах та доставляють пасажирів до столичного залізничного вокзалу "Дарниця". Окрім того, з 13 березня запровадили автобусний рейс з села Княжичі до Києва. Автобуси доставлять мешканців до столичного залізничного вокзалу "Дарниця". Маршрут працюватиме щоденно, відправлення о 10:00 від Будинку культури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Баришівському районі Київської області біля села Перемога російські військові під час евакуації розстріляли колону жінок та дітей. Загинуло семеро людей, серед загиблих — дитина. Згодом Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що мешканці намагалися виїхати самостійно, що дуже небезпечно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися