Думали Київ візьмуть за кілька днів: Жирнов відповів Заходу

Він сказав, що Збройні сили України та український народ показали такий спротив, якого в сучасній історії не показувала жодна країна в Європі.

Глава  військової адміністрації Києва Микола Жирнов відповів західним експертам, які вважали, що російські війська зможуть взяти українську столицю за кілька днів.

Він сказав, що Збройні сили України та український народ показали такий спротив, якого в сучасній історії не показувала жодна країна в Європі.

"Ми — волелюбний народ. Наша нація готова померти за свій європейський вибір, але відстояти свої цінності. Уся історія нашого роду демонструє нашу любов до свободи. Згадайте історію: починаючи ще з козацьких часів, Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Богуна, Кармелюка. З Українською повстанською армією "совєти" боролися більше 15 років і не могли її здолати. Ми, українці, народ мирний, але можемо дуже швидко взятися за зброю і відстояти свої чесноти", - сказав Жирнов.

Як писали "Коментарі", українські військові посилили оборону на підступах до Києва на броварському та бориспільському напрямках.

"Наш напрямок — бориспільсько-броварський, березанський, переяславський, яготинський серйозно посилюється. Дуже велика кількість сил зосереджена на цьому напрямку, тому що він є стратегічним", — зазначив мер Борисполя.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися