Оборона Києва: Бровари та Бориспіль готові зустріти окупантів

Яка ситуація та настрій у громадах, розповіли мери міст

Українські військові посилили оборону на підступах до Києва на броварському та бориспільському напрямках. Про це розповів мер Борисполя Володимир Борисенко, передають "Коментарі".

"Наш напрямок — бориспільсько-броварський, березанський, переяславський, яготинський серйозно посилюється. Дуже велика кількість сил зосереджена на цьому напрямку, тому що він є стратегічним", — зазначив мер Борисполя.

За його словами, Збройні Сили України ведуть запеклі бої з окупантами під Броварами та поблизу Борисполя, саме тому мешканці двох громад чують гучні вибухи. "Це працює наша артилерія, це наші "Гради" працюють. Вони дуже гарно поціляють саме в тих, хто заховався десь в лісах", — сказав Борисенко.

Надважливим залишається питання евакуації місцевих мешканців з населених пунктів, де ведуться бойові дії, тому що ворог підступно ховається у житлових кварталах та утримує населення в якості заручників, використовує як прикриття від ЗСУ. "Вони ховаються за спинами жінок та дітей. Це їхня стратегія, їхня тактика. Путін так робив в Криму, так робив, коли створював "ДНР" та "ЛНР", — він ховається за цивільними", — наголосив мер Борисполя.  

З евакуацією мешканців Броварського району сьогодні, 14 березня, склалася складна ситуація через бойові дії поблизу Броварів. Російський танк не пропустив колону автобусів поблизу Богданівки, здійснивши попереджувальний постріл. Автобусам довелося повернутися у Бровари.

Мери Броварів Ігор Сапожко та Борисполя Володимир Борисенко зустрілися та записали відео зі спільним повідомленням:

"Місто Бровари і місто Бориспіль разом! Сьогодні гостинно зустрічаємо міського голову Броварів — Ігор Васильович Сапожко. Говори, не говори — краще місто — Бровари", — сказав Борисенко.

"Я впевнений, що ми спільно добре підготувалися зустріти ворога. Нас не перемогти тому, що ми разом! Ми об’єднана країна, об’єднана Україна, об’єднана громада! Слава Україні!" — сказав Сапожко. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Руслае

17 березня 2022, 13:34

Питушары вы че там несёте фашисты ебаные

Лида

16 березня 2022, 18:07

Господи Спаси і помилуй Україну. Небо плаче на рідній землі кров невинна ....дорогі росіяни доки ви будете служити ідолу. Можете писати всяку ахінею на народ України...в ваших поетичних здібностях ніхто не сумнівається. Божа Матір цариця небесна з нами запам'ятайте ми єдині ми непереможні ...робіть ноги з території України доки ще є куди бігти. За пролиту кров синів дітей жінок України невинних ...ваш шлях лише в пекло. Україна є була і буде. Слава Україні героям слава!

Вэд

16 березня 2022, 09:35

Как российские войска могут прикрываться мирными и прятаться в жилых массивах если их нет в городе?? В ДНР никто так не делал, не рассказывайте.

Вава

15 березня 2022, 21:30

Василий, да ничего он не решал и решать не будет.Типичная говорящая голова,а вот Бровары могут разрушить страшно.

виктор

15 березня 2022, 18:48

город Бровары АБСОЛЮТНО не готов к обороне ПИПЕЦ новостройкам хрущевкам и панельным домам -- мое личное мнение как офицера запаса. Господи! спаси наши души и отправь этого параноика путлера в пучину Ада! Да будет ТАК!

Il

15 березня 2022, 18:38

Зеля выпустил Медведчука,предателя,врага украинского народа!! 5-палубная яхта Медведчука ждёт его в Хорватии...

Василий

15 березня 2022, 13:54

пиздец городам. Зеленский это второй Асад...

Світлана

14 березня 2022, 19:35

Ми за Бориспіль,за Україну, російсський корвбель іди ...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися