Під Києвом спалах коронавірусу стався у пологовому будинку

У вагітної жінки тест на СOVID-19 спочатку був негативним, проте після пологів повторний тест показав вже позитивний результат

У Ворзелі в пологовому будинку Ірпінської центральної лікарні зафіксували випадок коронавірусної інфекції. Про це повідомив заступник мера Ірпеня Олександр Маркушина на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, що недавно в пологовий будинок швидка допомога привезла жінку на 38 тижні вагітності. У неї виявили коронавірус.

"Жінці потрібно було екстрено зробити кесарів розтин. Оскільки у неї була температура та ознаки респіраторного захворювання, зробили експрес-тест на COVID-19. Він виявився негативним. Через пряму загрозу життю жінки та дитини, наші медики прийняли рішення негайно оперувати ", - розповів Маркушина.

Після операції жінку знову помістили в ізолятор та попросили здати аналізи на діагностику ПЛР.  Результати виявилися позитивними. З пацієнткою контактували 10 медиків, які спілкувалися з хворим і іншими 20 вагітними. Тому пологовий будинок закрили на два тижні 14 вагітних, які були на збереженні, виписали додому під нагляд сімейних лікарів.

"Всім 30 особам буде зроблено ПЛР-тестування. Вагітні жительки нашого регіону будуть направлятися на пологи до Бородянської центральної районної лікарні ", - зазначив Маркушина.

Раніше "Коментарі" розповіли, що якщо коронавірус підхопить вчитель в школі то заклад можуть закрити.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися