В громадах Київської області фіксують гуманітарну катастрофу: немає зв’язку, світла та їжі

У Бучанському районі в Макарівській громаді немає водопостачання, газу, електрики та зв'язку

В деяких районах Київської області спостерігається реальна гуманітарна катастрофа. Так, в окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах відсутні зв'язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Славутич повністю ізольований. Є потреба у продуктах харчування та медикаментах. Про це йдеться в повідомленні в Київській обласній військовій адміністрації.

У Бучанському районі в Макарівській громаді немає водопостачання, газу, електрики та зв'язку. Селище під контролем українських військових, але його постійно обстрілюють загарбники.

Також російські загарбники пересуваються у Бородянській, Бучанській та Гостомельській громадах. Там інфраструктуру зруйновано. Крім того, техніка окупанта перебуває у Броварському районі на територіях Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської громад.

Бородянку заблоковано. Там готується евакуація цивільного населення.

Як повідомляли "Коментарі", у населених пунктах навколо Києва російські окупанти систематично ґвалтують і вбивають мирних жителів. Про це під час брифінгу заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович. За його словами, ворожа армія цілеспрямовано вдається до масованого знищення місцевого населення на захоплених територіях поблизу Києва.


Джерело: https://t.me/kyivoda/2306


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися