У містах навколо Києва окупанти масово вбивають цивільних

Ситуація на захоплених територіях погіршилась

У населених пунктах навколо Києва російські окупанти систематично ґвалтують і вбивають мирних жителів. Про це під час брифінгу заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович, передають "Коментарі".

За його словами, ворожа армія цілеспрямовано вдається до масованого знищення місцевого населення на захоплених територіях поблизу Києва.

 "У містах навколо Києва систематично спостерігається застосування насильства проти місцевого населення. Якщо раніше такі випадки були поодинокі, то наразі ситуація погіршилась. Російська армія навмисне знищує Українське населення. Це геноцид. Таких випадків сотні, навіть не десятки", — заявив Арестович.

Інформацію про злочини окупантів в регіоні підтвердив начальник Головного управління Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов. На захоплених окупантами територіях люди залишились не тільки без світла, газу, їжі та води, а й потерпали від знущань ворогів.

"Ми отримували неодноразові факти про те, що людей розстрілюють, є побиття, є мародерство, є пограбування й інші знущання. Тому люди намагалися якомога швидше покинути зону бойових дій, зону окупації, бо це могло їм врятувати життя. Багато залишилось у цих зонах і дітей, і жінок, і людей похилого віку", — прокоментував Нєбитов.

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович також повідомив, що поблизу Києва, Чернігова, Сум та Харкова окупанти ведуть тактичні бойові дії на покращення своїх позицій. Українські військові фіксують суттєве виснаження ворога, через що окупанти свідомо бомбардують житлові квартали.

"Суми, Харків, Чернігів ворог бомбив спеціально, знаючи, що мета – житлові квартали. Що стосується Києва, поки такого не спостерігається. Скоріше за все, у випадку зі столицею, це неправильне наведення", — вважає Арестович.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області українські військові знищили командний пункт та пункт забезпечення російських окупантів. На Київському напрямку артилеристи ЗСУ влаштували справжнє пекло для ворожої армії.

Читайте також, що російські окупанти змінили тактику бойових дій під Києвом та мінують захоплені території по усій Київській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися