Під Києвом окупанти змінили тактику та мінують територію

Що відомо про нові загрози з боку ворога

Російські окупанти змінили тактику бойових дій під Києвом та мінують захоплені території по усій Київській області. Про це розповіла народна депутатка України Вікторія Сюмар, передають "Коментарі".

"Вчора наша арта добре відпрацювала під Києвом і накрила "командний пункт" ворога в районі Михайлівки-Рубежівки. Але це не вплинуло на диспозицію ворога", — вважає Сюмар.

За її словами, російські окупанти вчяться воювати і зберігають понад 100-тисячний контингент в Україні.

"В Ірпені рашисти в парках закопують танки, в усьому регіоні по своєму периметру мінують територію… І налагоджують поставки продовольства і пального з боку Чорнобилю. Вони змінили тактику… Вже не їздять великими колонами, коли можна було їм одним ударом нанести значні втрати. Розосереджуються по житловим кварталам. Тримають місцеве населення заручниками, і це ускладнює воєнні операції", — зазначила народна депутатка.

Сюмар додала, що українцям треба налаштуватися на те, що ми увійшли в довгу позиційну війну. "Контратаки не будуть "за одну ніч". Будуть ще довгі зачистки, з великими втратами. Бо щоб знешкодити окопану бронетехніку, треба як мінімум до неї підійти… І ось цю роботу вже буде робити територіальна оборона, якій потрібні навчені люди. Вони мають проходити вишколи зараз, а не сидіти десь по селам, очікуючи на перемогу", — наголосила нардеп.

Війна з РФ вимагає повної мобілізації українського суспільства, а весь тил і вся економіка має працювати на Збройні Сили України. "Ключове - працювати, а не пересидіти і перечекати", — підсумувала Сюмар.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко закликав киян, які виїхали зі столиці, повернутися та боронити місто та країну. Кличко наголосив, що треба захищати не тільки місто, а й своє майбутнє, а не сидіти десь і співчувати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти зосередились на обороні своїх позицій під Києвом та зменшили кількість повітряних атак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися