Російські окупанти зменшили кількість авіаударів в районі Києва

Оперативна ситуація на фронті

Російські окупанти зосередились на обороні своїх позицій під Києвом та зменшили кількість повітряних атак. Про це під час брифінгу розповів радник голови Офісу президента України Олексій Орестович, передають "Коментарі".

За його словами, ворог основні зусилля змістив на зону проведення Операції Об’єднаних Сил, зокрема — на захоплення Маріуполя та Миколаєва. "Київ, Суми, Чернігів, Харків — окупанти стали в оборону і ведуть місцеві дії тактичного значення, які не впливають на зростання рівня загроз", — зазначив Арестович.

Третю добу російські окупанти майже не застосовують авіацію по Києву, Сумам, Харкову та Миколаєву, або застосовують обмежено. Взагалі ворог зібрав навколо України пів тисячі бойових літаків, але російська авіація нездатна проводити складні повітряні операції, каже експерт.

"Для цього потрібно багато років навчань та багато-багато грошей, чого в них нема. Повітряні удари були поодинокими: по два літаки, максимум — по 4-6 літаків. Так ось 83 літаки ЗСУ вже збили. Це означає, що вони й так застосовували 120-150 літаків з 500, половини їх вже нема, а ще не буде більше. Єдиний район, де зараз зосереджені авіаційні удари росіян, це зона ООС і, на жаль, Маріуполь", — розповів радник голови Офісу президента України.

Ворог буде зміщати основні зусилля в напрямок ракетних ударів балістичними ракетами типу "Іскандер" або авіаударів з російських літаків. "Ми маємо бути до цього готовими. Збройні Сили напоготові. Ми вправно збиваємо достатню частину цих крилатих ракет", — додав Арестович.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області російські окупанти намагалися прорватися до Києва у Вишгородському та Бучанському районах. На Поліському напрямку ворог здійснив невдалу спробу прориву на напрямку Гута-Межигірська та Лютіж. Водночас, окупанти не мали успіху у захопленні Макарова.

Нагадаємо, у Києві з 15 березня заборонено пересуватися вулицями без спецперепусток. Комендантська година діятиме до 17 березня не тільки у столиці, а й в усіх населених пунктах Київської області.

Читайте також, що на підступах до Києва на броварському та бориспольському напрямках значно посилили оборону



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися