Прорив окупантів на Київ провалився, ЗСУ переходять у контрнаступ

Українські військові розповіли про оперативну ситуацію

У Київській області російські окупанти намагалися прорватися до Києва у Вишгородському та Бучанському районах, але без успіхів. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

За даними українських військових, на Поліському напрямку ворог здійснив невдалу спробу прориву на напрямку Гута-Межигірська та Лютіж у Вишгородському районі. Водночас, у Бучанському районі окупанти не мали успіху у захопленні Макарова. На Сіверському напрямку ворог намагається наростити угруповання та організувати логістичне забезпечення для відновлення наступу на Чернігів.

"Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що створює додаткові проблеми окупаційному командуванню зі своєчасного поповнення поточних втрат та посилення угруповання на напрямках, де ворог був розбитий вщент українськими захисниками", — зазначили у Генштабі ЗСУ.

Як заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, в українських військах є втрати, але вони в декілька разів менші, ніж у противника.

"Збройні Сили України виконують поставлені завдання. Ми зупинили агресора, розгорнули частини резерву і на визначених напрямках переходимо в контрнаступ", — сказав Залужний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з 15 березня заборонено пересуватися вулицями без спецперепусток. Комендантська година діятиме до 17 березня не тільки у столиці, а й в усіх населених пунктах Київської області.

Нагадаємо, що на підступах до Києва на броварському та бориспольському напрямках значно посилили оборону



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися