Над Києвом зранку стоїть смог: що сталося

19 березня з ранку над Києвом навис смог: подробиці

Про те, чому над Києвом зранку висить смог та поширюється запах гару, розповів радник голови Міністерства внутрішніх справ України Вадим Денисенко. Цю інформацію також підтвердили у Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації.

Денисенко заявив про те, що причин для появи стійкого смогу над Києвом лише дві. Перша причина – спалах сміттєзвалища біля села Нові Петрівці у Київській області. Другою причиною радник глави МВС назвав безвітряну погоду сьогодні у столиці. За його словами, як тільки в місті та області підніметься вітер, смог і супутній запах гару швидко розвіються.

Також Денисенко додав, що у Чорнобильській зоні ситуація стабільна: жодних загорянь там не відзначається, а радіаційне тло залишається таким, що не перевищує межі норми для даної території.

За даними, які зафіксовані на карті IQAir, Київ зараз є третьою за забрудненням у світі, а найскладніша ситуація з атмосферою зараз у південно-західній частині міста: це район Голосіїв та обох Борщагівок. Такі показники пов'язані із частими пожежами на місцях бойових дій.

Проте фахівці запевнили, що стан повітря протягом усього часу в Києві не є небезпечним для його мешканців, але порекомендували не відчиняти вікна до того моменту, як розвіється смог.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що за час війни у Києві сотні загиблих та десятки пошкоджених будинків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися