На Київщині сталися масштабні пожежі на сміттєзвалищах

Подробиці розповіли в ДСНС

На Київщині сьогодні, 19 березня, сталися масштабні пожежі у Вишгородському та Бучанському районі. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій України, передають "Коментарі".

За даними рятувальників, пожежі на сміттєзвалищах зафіксовані у селах Нові Петрівці та Тарасівка. У Вишгородському районі в селі Нові Петрівці горить сміттєзвалище загальною площею 7 гектарі. Вогонь охопив вже два гектари площі. Пожежу гасять майже три десятки працівників ДСНС та дев’ять одиниць спецтехніки.

У Бучанському районі в селі Тарасівка пожежа сталася на території несанкціонованого сміттєзвалища. Вогонь розповсюдився окремими осередками на площі до одного гектару. "Не будьте подібними до орків — не паліть траву і сміття", — звернулися до українців у ДСНС.

У відомстві також нагадали, що в Україні під час дії воєнного стану спалювання або підпал рослинності вважається диверсією та жорстко каратиметься за законами воєнного часу. З березня 2022 року такі дії розцінюються як кримінальний злочин. За це загрожує від 10 до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через пожежу на сміттєзвалищі у селі Нові Петрівці та безвітряну погоду над Києвом стоїть стійкий смог. У Чорнобильській зоні ситуація стабільна, жодних пожеж там не зафіксовано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися