За добу на Київщині зафіксовано 240 ворожих обстрілів (ФОТО, ВІДЕО)

Найбільше потерпають від атак в Бучанському та Броварському районах

Лише за добу на Київщині зафіксовано 240 обстрілів російських окупантів, найбільше — в Бучанському та Броварському районах. Про наслідки атак розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

Ворожими обстрілами на Київщини зруйновано житловий фонд шести міст та одинадцяти селищ, пошкоджено понад два десятки об’єктів соціальної інфраструктури — лікарні, заклади освіти, церкви та музеї, а також Центр надання адміністративних послуг.

"Найбільше руйнувань зафіксовано в Бучанському, Броварському та Вишгородському районах. Без газопостачання залишаються 67 населених пунктів Бучанського, Вишгородського, Броварського, Фастівського районів. Електроенергія відсутня в близько 500 населених пунктів області", — поінформував керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Вночі 19 березня окупанти завдали чергових авіаударів по селищам Бучанського району, повідомили в поліції Київської області. Ворог скинув чотири снаряди на транспортні споруди між селищем Пісківка і селом Мигалки. Внаслідок обстрілів загиблих та поранених немає. 18 березня російська армія також здійснила авіаудар по території Пісківської громади, поранена жінка, пошкоджені житлові будинки.

Окрім того, 18 березня російські окупаційні війська нанесли авіаудар по Макарову. Внаслідок ворожого обстрілу загинуло семеро людей, ще п’ятеро отримали поранення.

У деяких населених пунктах Київщини ситуація ускладнюється активними бойовими діями. Як тільки припиняються обстріли комунальники одразу приступають до відновлення газо- та електропостачання. Протягом доби вдалося відновити електропостачання у 90 населених пунктах. За одну добу мешканці Київщини залишили 1400 заяв про підпали, вибухи, замінування, пов’язаних з російською агресією.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися