Через підрив дамби Київського водосховища річка Ірпінь затоплює села (ФОТО)

Водночас це зробило річку додатковим укріплення Києва

На Київщині російські окупанти підірвали дамбу Київського водосховища, яка захищала села від затоплення, через що річка Ірпінь затоплює населені пункти на березі Київського моря. Про це повідомили у Київській обласній раді, передають "Коментарі".

Дамбу Київського водосховища, яка виконувала функції автомобільного моста у місці впадіння річки Ірпінь у Дніпро, вороги підірвали ще 26 лютого. Станом на 19 березня майже затоплене село Демидів, де тривають активні бойові дії. Окрім того, є загроза затоплення навколишніх сіл. Рівень води на поймі річки Ірпінь через зруйновану дамбу сягнув максимально допустимого рівня. Подальше зростання рівня води призведе до затоплення доріг та підвалів, унеможливить евакуацію місцевих мешканців, постачання ліків та продуктів. 

За словами заступника мера Києва Костянтина Усова, масштаби затоплення сіл під Києвом на супутникових картах показав GIS-аналітик Сергій Гапон. Велика вода продовжує прибувати і дійшла вже майже до Гостомеля. "Разом з тим, розлив річки Ірпінь фактично є додатковим захистом рубежів Києва і значно звужує поле для сухопутних маневрів агресора", — зазначив заступник мера Києва. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські війська окопуються під Києвом, а Кремль готується до затяжної війни проти України. Нові ворожі фортифікаційні споруди зафіксовані з супутника поблизу Гостомелю. 

Дивіться також відео, як під Києвом розбомбили та потопили колону окупантів при спробі перекинути техніку через річку Ірпінь. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Надія

13 квітня 2023, 11:35

Не вороги підірвали, а наші військові

Тарас

24 березня 2022, 02:40

це наша терооборона підірвала дамбу за наказом Кличка .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися