В Ірпені за час бойових дій загинули сотні мирних мешканців

Мер розповів про звільнення міста та приблизну кількість жертв

В Ірпені попри повний контроль над містом з боку українських військових досі перебувати небезпечно. Про це під час брифінгу розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

Зараз Ірпінь повністю перебуває під контролем українських військових та сил територіальної оборони, в місті працює поліція та батальйон спецпризначенців.

"Нас постійно обстрілюють з районів Бучі, Ворзеля. Ірпінь страждає від обстрілів "Градів", від мінометних обстрілів, від важкої артилерії, частково обстрілюють з танків і зі стрілецької зброї. Але периметр повністю контрольований нашими військами, і в Ірпені немає російських загарбників", — сказав Маркушин.

За час вторгнення російських військ в Ірпені загинули до пів сотні військових, серед яких 16 бійців територіальної оборони, повідомив мер міста. "Маленьке місто-герой не дало ворогу пройти до Києва. Це такий плацдарм — до Києва п’ять кілометрів", — зазначив Ірпінський міський голова.

Точної кількості загиблих в Ірпені серед мирних мешканців поки що немає, багато загиблих знахадяться під завалами та потрібен час, щоб дістати тіла людей. "В той час, коли були дуже потужні військові дії, коли добами тривали обстріли, загиблих мешканці ховали просто надворі, на території парків. Я думаю, що приблизно 200-300 людей, на жаль, загинуло. Дуже багато загинуло під завалами багатоповерхових й приватних будинків", — прокоментував мер Ірпеня.

Маркушин додав, що в Ірпені зруйновано приблизно половина міста — це й житлові будинки, й об’єкти критичної інфраструктури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зі звільненого від окупантів Ірпеня планують вивезти навіть тих людей, які досі залишаються у місті. Українським військовим доводиться вмовляти людей щодо евакуації через активні бойові дії та постійні ворожі обстріли.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися