Зі звільненого Ірпеня продовжать вивозити населення

Українським військовим доводиться вмовляти людей поїхати

В Ірпені залишилось близько чотирьох тисяч людей, яких треба евакуювати. Про це під час телемарафону повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

"Я думаю, близько чотирьох тисяч залишилось, може трохи менше — десь 3,5 тисячі. Це переважно люди, які живуть у приватному секторі, і вони дуже не хочуть виїжджати. Але ми переконуємо, що це для їхньої ж безпеки, щоб вони поїхали з міста", — розповів Маркушин.

Мер зазначив, що Ірпінь отримав звання місто-героя заслужено, і це надихнуло усіх на перемогу над ворогами. "Відчуття, коли дали місту Ірпінь звання міста-героя, надихає всіх. Я вважаю, президент це заслужено зробив, бо ми воюємо за Україну, за наше місто, за наших містян і за нашого президента", — прокоментував Ірпінський міський голова.

Тим часом у Генеральному штабі Збройних Сил України заявили, що російські окупанти частково відводять свої підрозділи з території Київської та Чернігівської областей. Проте зберігається висока загроза ворожих атак на військові та цивільні об’єкти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові та спецпризначенці проводять зачистку від російських окупантів в Ірпені. Повертатися сюди мирним жителям поки що небезпечно. Дивіться на відео перші кадри зі звільненого від ворогів міста-героя Ірпінь.

Нагадаємо, під Броварами ЗСУ відбили танковий наступ окупантів та не допустили просування ворогів на Київ. Ситуація довкола Києва залишається складною, проте українські військові під час контратак вибили окупантів з кількох населених пунктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися