Під Броварами відбили танковий наступ окупантів на Київ, — Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на фронті станом на 28 березня

На двох напрямках оборони Києва тривають активні бойові дії, окупанти знову намагалися прорватися до столиці з боку Броварів. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

За оперативними даними відомства, на Броварському напрямку українські військові дали відсіч танковій дивізії окупантів та зупинили наступ ворога на Київ. Проте російська армія продовжувала обстрілювати позиції ЗСУ поблизу нещодавно звільненого села Лук’янівка.

Тривали ворожі обстріли позицій українських військових й на правому березі річки Дніпро під Києвом. Окупанти не проводили наступальних дій, зазначили в Генштабі ЗСУ, проте позиції української армії обстрілювали в районах населених пунктів Мощун, Петрушки, Личанка та Шпитьки.

У Гомельській області Білорусі в напрямку державного кордону України зафіксовано переміщення пускових установок ракетних комплексів "Іскандер-М". На півночі Київської області окупанти намагаються відновити боєздатність, деякі підрозділи відводить до Білорусі та здійснює перегрупування військ. 

Нагадаємо, вночі у неділю, 27 березня, російські війська здійснили масований авіаналіт на регіони України з півночі Київської області, де втратили три літаки вертоліт та безпілотник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області на території Баришівської громади українські військові перейшли в контрнаступ по всій лінії фронту, знищили десятки окупантів та кілька одиниць ворожої техніки. Подробиці з міста подій та відео — в нашому матеріалі.

Читайте також, який компроміс пропонує Зеленський Путіну для закінчення війни.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися