Росія відтягує війська з Київщини та Чернігівщини, — Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на фронті на 29 березня

Російські окупанти частково відводять свої підрозділи з території Київської та Чернігівської областей. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

За даними відомства, "друга армія світу" не досягла своєї мети під час наступів. "Відзначається виведення окремих підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей. При цьому зберігається високою загроза нанесення російськими окупантами ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури", — наголосили в Генштабі ЗСУ.

Російські окупанти продовжують блокувати Чернігів, а також намагаються поступово знищувати військові та цивільні об’єкти, зазначають українські військові. В напрямку Броварів ворог активних дій не проводив. На Поліському напрямку росіяни продовжують вести обстріли з артилерії, проводити перегрупування наявних підрозділів та частково виводять їх до Білорусі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові та спецпризначенці проводять зачистку від російських окупантів в Ірпені. Повертатися сюди мирним жителям поки що небезпечно. Дивіться на відео перші кадри зі звільненого від ворогів міста-героя Ірпінь.

Нагадаємо, під Броварами ЗСУ відбили танковий наступ окупантів та не допустили просування ворогів на Київ. Ситуація довкола Києва залишається складною, проте українські військові під час контратак вибили окупантів з кількох населених пунктів.

Дивіться також, як виглядає мапа бойових дій на Київщині станом на 28 березня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися