Більшу частину ДРГ в Києві затримали уже в перші дні війни – поліція

З усіма затриманими групами та окремими особами працюють спеціальні правоохоронні органі.

Більшу частину ворожих ДРГ в Києві виявили та затримали уже в перші дні воєнної агресії Росії проти України. Цього вдалось досягти завдяки професіоналізму спецслужб та пильності громадян. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Росія довго готувалась до цього міжнародного злочину, і частина диверсійних груп, які було виявлено в Києві в перші дні війни, прибули сюди задовго до її початку. Після нападу Росія їх активувала, і ці ДРГ опинились на вулицях", - сказав Білошицький.

За його словами, з усіма затриманими групами та окремими особами працюють спеціальні правоохоронні органі.

"Всі наші відомства – Нацполіція, СБУ та інші - спрацювали. Зараз кількість диверсантів сильно знизилась, але ми розуміємо, що певна їх частина може залишатись, тому ми продовжуємо роботу по цьому напрямку. Хочу подякувати українському народу за те, що люди були дуже уважними, передавали інформацію про підозрілі групи та людей. Певну кількість ДРГ ми затримати та заблокувати саме після отримання сигналів від громадян. Все українське суспільство згуртувалось перед обличчям ворога", - сказав Білошицький.

Водночас 26 березня повідомлялось, що в українській столиці активізувалися диверсійні групи російських окупантів. Відомо, що російські загарбники активізували діяльність диверсійно-розвідувальних груп для того, щоби дестабілізувати соціально-політичну обстановку та військове керівництво.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися