В Київської області стартувала посівна кампанія

Настрій у всіх бойовий та бадьорий. Аграрії запевнили – хліб буде

В Київської області стартувала посівна кампанія під урожай 2022 року. Її розпочато в умовах воєнного стану. Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

"Ще ніколи, за часів незалежності України, нам не доводилося сіяти хліб під вибухи та пожежі. Та аграрії розуміють важливість надійного тилу для захисників батьківщини. Тому вважають свою роботу – другим фронтом у боротьбі нашого народу за свободу. Настрій у всіх бойовий та бадьорий. Аграрії запевнили – хліб буде", – зазначив Павлюк.

Так, почали сіяти у господарствах Білоцерківського, Фастівського, Бориспільського, Броварського та Обухівського районах такі культури, як яра пшениця, ярий ячмінь.

Як повідомляли "Коментарі", в сільськогосподарських підприємствах Київської області обсяг посівів озимих культур оцінюються як задовільні, аграрії готуються до весняної посівної кампанії.

Керівник Гуманітарного штабу Олексій Кулеба тоді повідомив, що під урожай 2022 року посіяли озимих культур на площі у майже 270 тисяч гектарів, з них: — озима пшениця та тритикале – 200,4 тис. га, — озиме жито – 10,8 тис. га, — озимий ячмінь – 7,8 тис. га, — озимий ріпак – 50,6 тис. га.

 

Джерело: https://t.me/kyivoda/2828


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися