На Київщині готуються до весняної посівної

Що відомо про регіональний продовольчий фронт

В сільськогосподарських підприємствах Київської області обсяг посівів озимих культур оцінюються як задовільні, аграрії готуються весняної посівної кампанії. Про це повідомив керівник регіонального Гуманітарного штабу Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Продовольчий фронт сьогодні так само важливий для перемоги нашої держави, як і її військові успіхи. І завдання кожного зробити для цього все, що йому по силах", — наголосив Кулеба.

Керівник Гуманітарного штабу повідомив, що під урожай 2022 року посіяли озимих культур на площі у майже 270 тисяч гектарів, з них:

— озима пшениця та тритикале – 200,4 тис. га,

— озиме жито – 10,8 тис. га,

— озимий ячмінь – 7,8 тис. га,

— озимий ріпак – 50,6 тис. га.

За прогнозами фахівців, посівна площа зернових та зернобобових культур на Київщині становитиме понад 931 тисяча гектарів, з них:

— озимі зернові – 200,4 тис. га,

— ярі зернові та зернобобові культури – 398,55 тис. га.

— зернобобові (горох, гречка, просо, кукурудза на зерно, сорго, інші зернові) – 332,6 тис. га.

Керівник регіонального Гуманітарного штабу Олексій Кулеба зазначив, що аграрії Київщини частково потребують доступу до насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин та паливно-мастильних матеріалів. Попри військовий стан українські банки надають кредити сільгосппідприємствам у межах змін до законодавства України, додав Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські війська цілеспрямовано нищать аграрну техніку та проводять мінування сільськогосподарських угідь у Київській та інших областях України. Після вторгнення російських окупантів в багатьох областях України не можуть розпочати посівну через бойові дії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися