Окупанти намагаються знищити сільське господарство на Київщині

Схожа ситуація й в інших регіонах України

Російські війська цілеспрямовано нищать аграрну техніку та проводять мінування сільськогосподарських угідь у Київській та інших областях України. про це повідомили у Комітеті з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України, передають "Коментарі".

Ворожі дії російських окупантів підривають продовольчу безпеку не тільки України, а й усього світу. Після вторгнення російських військ в багатьох областях України не можуть розпочати сівбу через бойові дії. Окупанти цілеспрямовано знищують сільськогосподарську техніку. Зокрема, такі систематичні випадки зафіксовано в Броварському районі Київської області.

Окрім цього, загарбники знищують або захоплюють сільськогосподарську техніку для побудови своїх укріплень та переміщення бронетехніки. До цього на окупованих територіях примусово залучають місцевих мешканців. Також окупанти знищили найбільший склад України для зберігання замороженої продукції під Броварами.

В Україні через бойові дії припинили роботу низка птахофабрик та складна ситуація у молочній галузі. Птахи та тварини залишились без харчування та можуть померти від голоду через невчасну поставку кормів. Через війну загальна площа посівів ярих зернових культур в Україні може скоротитися на 39%. Водночас навіть у надважкий час війни аграрії активно допомагають українським військовим та біженцям власною продукцією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Броварському і Бориспільському напрямках ворог відмовився від наступальних дій та зосередився на обороні своїх позицій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, російські війська окопуються під Києвом, а Кремль готується до затяжної війни проти України. Нові ворожі фортифікаційні споруди зафіксовані з супутника поблизу Гостомелю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися