На підступах до Києва окупантів стримують два кола оборони

Стали відомі подробиці ситуації навколо столиці

Київ не здався за три дні, на що розраховували у Кремлі, тримає оборону та дає гідну відсіч російським окупантам, що вщент зруйнувало плани ворога. Про це під час брифінгу розповів заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Грузевич, передають "Коментарі".

"Київ — одне з найголовніших стратегічних завдань нашого ворога, який хоче одним ударом обезглавити й потім диктувати свої умови, але план провалився. Київ, як планували окупанти, за три дні не здався завдяки вмілому керівництву та тій координації в роботі, до якої були причетні не тільки військові, а й усі правоохоронні органи", — сказав Грузевич.

За його словами, Збройні Сили України повністю зруйнували плани ворога щодо швидкого захоплення Києва. "На сьогодні по правому берегу річки Дніпро ворог зупинений майже за 70 кілометрів. Смуга зовнішнього кільця розширена до 70 кілометрів, що унеможливлює ведення ворожого вогню, окрім ракет, по нашій столиці", — повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

По лівому берегу Дніпра були невеликі просування російських окупантів в напрямку Києва, але ЗСУ його ліквідували. Проте ворожі війська перейшли до іншої тактики — розстрілюють житловій дома, руйнують інфраструктуру, не тільки у Києві, а й інших містах України, які окупантам не вдалося захопити.

"Можу вас запевнити, що ворог далі не піде. Він буде зупинений. Одностайно всі громади заявляють, що ворога вони не пропустять. Для оборони Києва та Київської області створили угруповання військ. Раніше було створено два кола оборони, на яких ворог зупинений, не має успіху. На деяких напрямках — це Броварський і Бориспільський напрямки — ворог взагалі відмовився від наступальних дій", — заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

В окупантів є невеликі спроби просунутися до Києва по лівому берегу Дніпра, але й тут ворог немає успіхів, підсумував Грузевич. Він додав, що зараз ЗСУ веде роботу по укріпленню третього, дальнього кільця оборони столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти намагаються наростити свої угруповання для відновлення спроб наступу на Київ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися