Окупанти нарощують сили для наступу на Київ, — Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на 18 березня

Російські війська намагаються наростити свої угруповання для відновлення спроб наступу на Київ. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

"Ворог намагається вжити заходів для нарощування угруповань військ у напрямку на Київ за рахунок переміщення незлагоджених та небоєздатних підрозділів із Центрального та Східного військових округів", — йдеться в повідомленні.

За даними українських військових, за час військового вторгнення в Україну ворог витратив майже весь запас ракет та деяких видів боєприпасів. Через це у Кремлі вирішили перевести підприємства, які виробляють крилаті ракети "Калібр" та боєприпаси до реактивної системи залпового вогню "Смерч", на цілодобовий режим роботи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міністерстві оборони України не виключають, що російські війська можуть здійснити спробу штурмувати Київ. Проте у відомстві запевнили, що Збройні Сили України надійно захищають столицю. Подробиці — в нашому матеріалі

Нагадаємо, рішення щодо контратак Збройних Сил України ворога на Київському напрямку, ухвалене військово-політичним керівництвом, дозволило значно посилити оборону Києва. На напрямку Ірпінь, Гостомель, Немєшаєво, де був проведений якісний і ефективний артилерійський удар, ЗСУ просунулися вперед. Зараз там тривають активні бойові дії. Це фактично зруйнувало плани ворога щодо атаки на місто Київ.

Дивіться також, як у Київській області ЗСУ знищили командний пункт та пункт забезпечення російських окупантів




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися