Контратаки ЗСУ під Києвом порушили плани окупантів, — Нєбитов

В регіоні тривають бойові дії та спецоперації українських силовиків

Рішення щодо контратак Збройних Сил України ворога на Київському напрямку, ухвалене військово-політичним керівництвом, дозволили значно посилити оборону Києва. Про це під час брифінгу розповів начальник Головного управління Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Ми бачимо активні бойові дії після проведення певної вдалої атаки Збройних Сил України на напрямку Ірпінь, Гостомель, Немєшаєво, де був проведений якісний і ефективний артилерійський удар, який дав змогу просунутися ЗСУ вперед. Зараз там тривають активні бойові дії. Це дуже змінило та фактично порушило плани ворога щодо першої спроби атаки на місто Київ", — прокоментував Нєбитов.

За його словами, після контратаки ЗСУ в Ірпені тривають запеклі бої з російськими окупантами. "Зараз в Ірпені тривають активні бойові дії, адже ворог вже мав там певні оборонні позиції, які вже зруйновані. Але перебудова своїх військ, створення ДРГ дозволяють окупантам діяти підступно по всій території Ірпеня. Тому ми і маємо ці проблеми — розстріл журналістів, цивільних осіб особами, які раптом з’являються або з лісосмуги, або в інших місцях", — розповів керівник поліції Київської області.

Казати про відсотки контролю над Ірпенем некоректно, наголосив Нєбитов: "Тут потрібно чекати офіційну доповідь, або інформацію військових. Тоді можна казати напевно – ми контролюємо це місто або не контролюємо. Зараз там тривають спеціальні операції, і не тільки Збройних Сил України, а й інших силових структур".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області українські військові знищили командний пункт та пункт забезпечення російських окупантів. На Київському напрямку артилеристи ЗСУ влаштували справжнє пекло для ворожої армії.

Читайте також, що російські окупанти змінили тактику бойових дій під Києвом та мінують захоплені території по усій Київській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися