В Міноборони України не виключають спробу штурму Києва

У відомстві розповіли про оборону столиці

Російські війська можуть здійснити спробу штурмувати Київ, проте Збройні Сили України надійно захищають столицю. Про це під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передають "Коментарі".

"Такі міста як Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв — є надзвичайно важливими містами у наступальній операції з боку РФ. Майже в усіх цих містах ворог не має жодного успіху і не може взяти ці міста, тому противник вдається до терористичних актів — хаотично, неприцільно обстрілюючи ці міста з артилерії та ракет", — сказав Мотузяник.

За його словами, попри досягнення ЗСУ у відбитті ворожих атак загрози штурму Києва російськими військами цілком ймовірні. "Залишається ймовірність здійснення ворогом штурму столиці. Однак я хочу запевнити, що оборона міста Києва є стратегічним завданням усієї держави, як столиці України. До оборони Києва залучені кращі підрозділи Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій Збройних Сил України", — наголосив речник Міністерства оборони України.

Обороною Києва керують досвідчені генерали, які пройшли Антитерористичну операцію та Операцію Об’єднаних сил, продовжив Мотузяник. "Тому хочу запевнити усіх: і міжнародну спільноту, і українських громадян, що Київ перебуває під надійним захистом і контролем. Київ вистоїть, ми будемо оборонятися", — підсумував речник Міноборони України.

Він також розповів, що російські війська продовжують спроби наступу на Київ та передмістя. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, рішення щодо контратак Збройних Сил України ворога на Київському напрямку, ухвалене військово-політичним керівництвом, дозволили значно посилити оборону Києва. На напрямку Ірпінь, Гостомель, Немєшаєво, де був проведений якісний і ефективний артилерійський удар, ЗСУ просунулися вперед. Зараз там тривають активні бойові дії. Це фактично зруйнувало плани ворога щодо атаки на місто Київ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області українські військові знищили командний пункт та пункт забезпечення російських окупантів. На Київському напрямку артилеристи ЗСУ влаштували справжнє пекло для ворожої армії.

Читайте також, що російські окупанти змінили тактику бойових дій під Києвом та мінують захоплені території по усій Київській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися