Кияни можуть слідкувати за станом повітря у застосунку «Київ Цифровий»

Чим нижчі рівні забруднення повітря, тим кращим буде здоров’я серцево-судинної системи

Кияни можуть слідкувати за станом повітря в столиці у застосунку "Київ Цифровий". Команда КП "ГІОЦ" спільно з Управлінням екології та природних ресурсів КМДА інтегрували сервіс із даними міських пунктів моніторингу якості повітря.

Пункти розташовані у різних районах міста. Датчики аналізують якість повітря за рівнем кількох забруднювачів: PM2.5 і PM10 (частки пилу), SO2 (діоксид сірки), NO2 (діоксид азоту), ОЗ (приземний озон), CO (оксид вуглецю). В результаті аналізу система отримує показник CAQI, який визначає стан повітря. CAQI (Common Air Quality Index) — загальний індекс якості повітря, що використовують у країнах Європи. 

Крім того, у "Київ Цифровий" удосконалили сервіс погоди – метеопрогнози стали більш детальними.

Забруднення повітря є одним із найбільших екологічних ризиків для здоров’я. Знижуючи рівень забруднення повітря, країни можуть зменшити тягар захворювань від інсульту, серцевих захворювань, раку легенів, а також як хронічних, так і гострих респіраторних захворювань, включаючи астму.

Чим нижчі рівні забруднення повітря, тим кращим буде здоров’я серцево-судинної системи та органів дихання населення, як у довгостроковій, так і короткостроковій перспективі.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися