Жителі Київської області за два тижні 400 разів зверталися до психологів через зґвалтування

Люди продовжують дзвонити та психологи вже не справляються, вони вигорають

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова розповіла про страшні дії російських військових на окупованих територіях. Зокрема, про зґвалтування.

Після того як російські фашисти звільнили територію Київської області на гарячу лінію психологічної допомоги, почали надходити дзвінки з проханням допомогти впоратися з ментальними наслідками сексуального насильства.

Про це омбудсмен розповіла в інтерв'ю "Супільному".

За її словами, спільно з UNICEF створено безкоштовну цілодобову гарячу лінію для надання психологічної підтримки жертвам насильства.

Так, з 1 до 14 квітня було здійснено 400 таких дзвінків. Люди продовжують дзвонити і психологи вже не справляються, вони вигоряють, тому що людей доводиться рятувати від суїцидальних думок.

Після надання психологічної допомоги постраждалих запитують, чи готові вони дати свідчення. Але поки що жодна з жертв не погодилася на розмову з представником слідчих органів.

Вона додала, що повідомляють лише ті, хто фізично може це зробити. А у багатьох немає зв'язку, наприклад, у Маріуполі. А також багато хто не може про це розповісти.

Як повідомляли "Коментарі", у Бучі Київської області російські окупанти протягом 25 днів ґвалтували жінок у підвалі житлового будинку .

Крім того, у Ворзелі Київської області російські нацисти зґвалтували чоловіка, який помер від травм . У відповідь на питання про масові зґвалтування жінок, дітей і навіть немовлят Федорук сказав, що в сусідньому від Бучі Ворзелі російські окупанти зґвалтували чоловіка.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися