У КМДА розповіли, коли можна повертатися до Києва - "небезпека ще існує"

Кличко наголосив, що поспішати з поверненням до Києва наразі не варто

Мер Києва Віталій Кличко розповів, коли безпечніше буде повернутися до Києва мирним громадянам, які евакуювалися ще на початку війни Росії проти України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив мер столиці Віталій Кличко під час телемарафону UAразом.

Міський голова наголосив, що київська влада не може чогось дозволяти чи забороняти громадянам, однак може лише надавати рекомендації. Кличко наголосив, що повертатися до Києва зараз не варто.

"Ми виключно рекомендуємо. Ми не можемо дозволяти чи забороняти приїзд. Люди, повертаючись, повинні розуміти, що небезпека ще існує, що багато лісів біля Києва нерозміновані. Враховуючи велику кількість блокпостів, напружену роботу комунальних служб і сервісів, у мене є рекомендація не спішити з поверненням", - заявив Кличко. 

Мер Києва рекомендує планувати повернення до столиці після 8-9 травня, коли висока ймовірність загострення ситуації вже мине. Однак навіть після 8-9 травня, за словами Кличка, гарантувати безпеку неможливо.

"Але, якщо у вас є таке велике бажання, то після 8-9 травня, ви можете розглядати і потрошки вже повертатися, але ризики є. Гарантувати безпеку, на жаль, ми не можемо", - повідомив Кличко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ЗМІ встановили причетних до звірств у Бучі: допоміг лист окупанта. Журналісти агентства за три тижні, що провели в Бучі, опитали майже 100 місцевих жителів, дослідили фото- й відеодокази.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися