Останніми тижнями під Києвом знайшли тисячу тіл загиблих внаслідок російської агресії - ООН

У районі столиці була знайдена тисяча тіл загиблих

12 травня Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет повідомила, що протягом останніх тижнів у Київські області було знайдено тисячу тіл загиблих мирних жителів у результаті збройної агресії РФ. Як повідомляють "Коментарі", про це пише Reuters з посиланням на заяву Мішель Бачелет під час спеціального засідання Ради з прав людини ООН у Женеві.

Голова ООН з прав людини розповіла, що за останні тижні поблизу Києва знайшли тисячу тіл загиблих. Також Бачелет додала, що чимало злочинів російських військових можна прирівняти до воєнних злочинів.

"Масштаби незаконних вбивств, у тому числі ознаки сумарних розстрілів у районах на північ від Києва, шокують", - заявила голова ООН з прав людини.

Сьогодні, 12 травня, Рада з прав людини буде ухвалювати рішення, чи необхідно слідчим офіційно розслідувати події, які відбулися в Київській бласті і в інших регіонах України з початку повномасшабної війни.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві згоріла будівля кінотеатру. За даними рятувальників, пожежа сталася у кінотеатрі близько півночі. Горіла будівля непрацюючого закладу на вулиці Героїв Севастополя, 44, що у Солом'янському районі Києва. У триповерховому кінотеатрі спалахнула глядацька зала.

Також "Коментарі" писали, що на Київщині сапери знайшли та знешкодили некеровані ракети та осколкові боєприпаси. Наразі триває робота саперів із розмінування територій.

Читайте также