Останніми тижнями під Києвом знайшли тисячу тіл загиблих внаслідок російської агресії - ООН

У районі столиці була знайдена тисяча тіл загиблих

12 травня Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет повідомила, що протягом останніх тижнів у Київські області було знайдено тисячу тіл загиблих мирних жителів у результаті збройної агресії РФ. Як повідомляють "Коментарі", про це пише Reuters з посиланням на заяву Мішель Бачелет під час спеціального засідання Ради з прав людини ООН у Женеві.

Голова ООН з прав людини розповіла, що за останні тижні поблизу Києва знайшли тисячу тіл загиблих. Також Бачелет додала, що чимало злочинів російських військових можна прирівняти до воєнних злочинів.

"Масштаби незаконних вбивств, у тому числі ознаки сумарних розстрілів у районах на північ від Києва, шокують", - заявила голова ООН з прав людини.

Сьогодні, 12 травня, Рада з прав людини буде ухвалювати рішення, чи необхідно слідчим офіційно розслідувати події, які відбулися в Київській бласті і в інших регіонах України з початку повномасшабної війни.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві згоріла будівля кінотеатру. За даними рятувальників, пожежа сталася у кінотеатрі близько півночі. Горіла будівля непрацюючого закладу на вулиці Героїв Севастополя, 44, що у Солом'янському районі Києва. У триповерховому кінотеатрі спалахнула глядацька зала.

Також "Коментарі" писали, що на Київщині сапери знайшли та знешкодили некеровані ракети та осколкові боєприпаси. Наразі триває робота саперів із розмінування територій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися