У Києві психічно хвора жінка підпалила багатоповерховий будинок: є жертва (ФОТО)

Рятувальники евакуювали з підпаленого будинку 4 дітей

У столиці, 13 вересня, рятувальники евакуювали з підпаленого будинку 33 людини. Про це повідомили у головному управлінні ДСНС України в Києві.

Зайнялася п'ятиповерхівка на вулиці Братиславській у Деснянському районі. Повідомлення про пожежу надійшло рятувальникам о третій годині ночі. Сусіди поскаржилися, що горить квартира на першому поверсі, господарі якої, страждають психічним розладом. Власників квартири неодноразово ловили за спробами розвести багаття в будинку. Цього разу тяга до підпалювання закінчилася трагічно. Вогонь швидко поширився по квартирі, під'їзд заповнився їдким димом, більшу частину мешканців довелося евакуювати через вікна й балкони за допомогою пожежних сходів.

"Горіння супроводжувалось значним задимленням сходової клітини. Саме тому, не гаючи дорогоцінні секунди, рятувальники приступили до евакуації людей. Загалом, по трьохколінним драбинам було врятовано 14 людей, з них 2 дітей, за допомогою автодрабини врятовано 5 осіб, і 14 осіб було виведено по сходовій клітині, з них 2 дітей. Задля убезпечення людей під час евакуації та захисту від їдкого диму, рятувальники надавали людям власні апарати на стисненому повітрі, аби люди малу змогу вільно дихати під час спуску в задимленому середовищі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в ході евакуації рятувальники знайшли на 4 поверсі жінку 1945 року народження в дуже важкому стані. Реанімація не допомогла їй: вона померла так і не прийшовши до тями. На місці події працювало 7 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 25 осіб особового складу.

Раніше "Коментарі" розповіли про масштабну пожежу в приватному секторі, який охопив три райони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися