Перейшов на бік Росії: на Київщині затримали 30-річного чоловіка за державну зраду (ВІДЕО)

Окупанти дозволили чоловіку патрулювати територію загарбаного села

У Київській області в селі Бабинці правохоронні органи затримали 30-річного чоловіка, який співпрацював з російськими окупантами. Тепер йому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила Національна поліція 13 травня на офіційному сайті.

Повідомляється, що чоловік показував окупантам, де проживають правоохоронці, військові АТО, мисливці. Також чоловік підозрюється у здійсненні крадіжок разом із російськими військовими. Відомо, що підозрюваний спалив викрадений автомобіль односельців, а також спробував викрасти ще один транспортний засіб, погрожуючи розправою від військових РФ.

"Його родичі та односельці розповіли, що на власні очі бачили, як зрадник показував окупантам хати, в які можна заселитися, "здавав" місця проживання поліцейських, військових, учасників бойових дій, мисливців. Спільно з військовими РФ фігурант ходив по домівках людей та відбирав у них їжу. Трохи згодом набув такого авторитету серед окупантів, що ті дозволили йому патрулювати територію загарбаного села. Зрадник викрав автомобіль односельця, обклеїв його ворожою символікою та трудився на благо ворогів", - заявив голова Нацполіції Ігор Клименко. 


Як повідомляли раніше "Коментарі", у Бучі російські окупанти підклали гранату у фортепіано 10-річної дівчинки. Місцева жителька Бучі Тетяна Монько повідомила, що після повернення додому у розтрощеному російськими військовими домі знайшла ще й гранату, яка дивом не розірвалася. У музичному інструменті дитини жінки було знайдено гранату ВОГ-25П.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися