У КМДА повідомили, чи вдасться зберегти пошкоджену негодою 400-річну липу Петра Могили

Зараз детально обстежують київське дерево та визначають шляхи його порятунку

Негода в Києві зламала гілку 400-річної липи Петра Могили, яка є пам'яткою природи. Однак, згідно з попередніми оцінками фахівців, старовинну липу можна врятувати. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській державній адміністрації.

"Фахівці комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району разом з арбористами детально обстежують дерево та визначають шляхи його порятунку", - йдеться в повідомленні КМДА у Фейсбуці.

Також повідомляється, що загалом в результаті вчорашньої негоди було пошкоджено понад 200 дерев, і наразі тривають обстеження територій. Зазначається, що найбільше від бурі постраждали Солом'янський і Святошинський райони.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Бучі російські окупанти підклали гранату у фортепіано 10-річної дівчинки. Місцева жителька Бучі Тетяна Монько повідомила, що після повернення додому у розтрощеному російськими військовими домі знайшла ще й гранату, яка дивом не розірвалася. У музичному інструменті дитини жінки було знайдено гранату ВОГ-25П.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися