Модульне містечко облаштовують в Макарові (ФОТО)

Як тривають монтажні роботи

У Макарові для тимчасового проживання мешканців, які під час війни втратили житло, триває облаштування модульного містечка. Про це розповів голова Макарівської громади Вадим Токар, передають "Коментарі".

Будиночки модульного містечка зможуть забезпечити тимчасове проживання у будь-яких умовах, зазначив голова Макарівської громади Вадим Токар.

"Наразі триває укомплектування спальних кімнат меблями, у їдальнях встановлено холодильники та плити для приготування їжі. Вже облаштовані кімнати з санвузлами та душовими кабінами", — повідомив посадовець.

У модульне містечку у Макарові вже підвели інтернет. Керівник населеного пункту додав, що усі модульні будиночки Макарівській громаді безкоштовно надав уряд Польщі та невдовзі містечко буде приймати своїх перших поселенців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що модульні містечка для проживання людей, які втратили житло під час війни, найближчим часом відкриють у Макарові, Гостомелі та селі Кухарі. В них є кімнати для проживання, кухня та їдальня, а також душові кімнати та туалет. Будиночки обладнані меблями та забезпечені водопостачанням, освітленням та системою обігріву. У Київській області вже відкрили модульні містечка у Бородянці та Бучі. Кожне з них розраховане на проживання 88 сімей.

Нагадаємо, на сесії Київської обласної ради ухвалили дві програми, що допоможуть швидше отримати житло людям, які залишилися без домівок внаслідок війни. За цими програмами найближчим часом зможуть почати будівництво 560 будинків та викуп двох тисяч квартир. Це дозволить забезпечити житлом 2,5 тисячі сімей.

Читайте також, що у селі Дмитрівка на Київщині почали будувати п'ять будинків для місцевих мешканців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися