У Києві відремонтують Національний художній музей

Національний художній музей закриють на реконструкцію

Аварійний стан будівлі Національного художнього музею потрапило в поле зору уряду. Кабмін вирішив профінансувати частковий невідкладний ремонт і виділив на проведення робіт 5,6 млн грн. Про це повідомили в Міністерстві культури України.

Зокрема, кошти будуть спрямовані на:

реставрацію скульптурних композицій головного фасаду і даху (1983000 грн)

ремонтно-реставраційні роботи головного фасаду і приямків (3617000 грн).

Відзначається, що кошти візьмуть з резервного фонду державного бюджету. На повну реконструкцію будівлю згідно з проектно-кошторисної документації буде потрібно не менше 68 млн грн. У відомстві вважають, що таке фінансування можливе в разі, якщо музей увійде в проект "Велика реставрація".

Як повідомляв портал "Коментарі", л ьви Національного художнього музею в Києві створили свої сторінки в Facebook, щоб зібрати гроші на реставрацію скульптур. Музей збирає 2,08 млн грн (по 1,04 мільйонів на кожну скульптуру) на реставрацію обох скульптур. Нагадаємо, на початку серпня у музею обвалився портик. Після цього міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Кабмін виділить гроші на реставрацію портика Національного художнього музею. Однак вже через місяць на сторінці музею повідомили, що гроші так ніхто і не виділив.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися