У Києві офіційно визначили межі Голосіївського парку

Межі Голосіївського парку довгий час були встановлені тільки на земельні ділянки і перебували в користуванні

Одна з визначних пам'яток столиці - Голосіївський парк знайшов офіційні кордони. Це дозволить зберегти природні комплекси та об'єкти на його території. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України.

Науково-дослідний і проєктний інститут землеустрою проводить фінальну частину робіт з визначення меж парку. Потім ці дані внесуть до Державного земельного кадастру.

Повертаючись до історії питання, варто відзначити, що ще в 2014 році територію парку розширили до 6 тис. 462 га за рахунок земель "Зеленбуду". Однак територія Святошинсько-Білічанского лісу, яку включили до складу парку, не була вилучена у землекористувача.

"Межі парку довгий час були встановлені тільки на земельні ділянки та надано йому в постійне користування. Роботи по винесенню меж національного природного парку на територію площею 6 тис. 462 га почалися в 2017 році і значно затягнулися через довготривалого погодження відповідними органами влади. Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України активізувало роботу в цьому напрямку і прискорило узгодження меж з усіма зацікавленими сторонами ", - розповіли в міністерстві.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Дніпровському районі Києва створять парк відпочинку "Микільська Слобідка". На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення в рамках місцевої ініціативи першої черги створити спортивно-рекреаційний парк відпочинку загальноміського значення "Микільська Слобідка". У повідомленні наголошується, майбутній парк відпочинку площею 10 гектарів, буде розміщуватися вздовж Микільсько-Слобідської вулиці від Броварського проспекту до Садової.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися