Україна нескорена: на місці боїв з окупантами в Києві створили квітник (ФОТО)

Композиція з’явилась у Солом'янському районі столиці

У Києві до Дня Незалежності України створили квіткову композицію, що символізує незламний дух і згуртованість українського народу. Про нову інсталяцію розповів директор комунального підприємства з управління зеленими насадженнями Солом'янського району столиці Олексій Лукаш, передають "Коментарі".

За його словами, патріотична композиція з’явилась на схилах проспекту Перемоги. Картину з квітів можна побачити поблизу станції метро "Берестейська". Інсталяція під назвою "Україна незламна і нескорена" створена з понад 19 тисячі квітів та займає площу у 82,5 квадратних метрів.

"Локація розташування також є не випадковою, адже прорвавшись на перших тижнях війни ворожа техніка була знищена саме на цьому місці", — повідомив директор КП УЗН Солом'янського району Києва Олексій Лукаш.

Це вже восьма масштабна локація патріотичної тематики в Солом’янському районі столиці. Одна з найвідоміших — "Київська Мадонна в метро", яка визнана киянами найкращою квітково-патріотичною композицією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Дня Незалежності у Києві у кожному районі столиці встановлять нові патріотичні інсталяції та квіткові панно, що розповідають про любов до України.

Так, в Оболонському районі Києва з’явилася квіткова інсталяція ударного безпілотника "Байрактар". Побачити "залізного птаха" можна на транспортній розв’язці проспекту Степана Бандери і вулиці Богатирської. А у Дарницькому районі столиці на квітковій композиції встановили фігуру відомого пса-демінера. Пес Патрон оселився у клумбі на житловому масиві Позняки.

Нагадаємо, українські правоохоронці знаходяться в посиленій бойовій готовності через можливі ракетні обстріли Києва та інші військові загрози з боку російських окупантів напередодні Дня Незалежності та в дні національних свят. В МВС України дали поради українцям щодо поведінки в цей період.  

Читайте також, що у Києві напередодні Дня Незалежності на кілька днів скоротили графік роботи метро.

Читайте также