У Києві визнали Марію Примаченко національною легендою України (ФОТО)

Видатну художницю відзначили нагородою посмертно

У Києві посмертно нагородили видатну художницю Марію Примаченко відзнакою "Національна легенда України". Про подію розповів президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

Видатна українська художниця Марія Примаченко створила понад 800 неймовірних та всесвітньовідомих картин. Її ім’я внесли до Всесвітньої енциклопедії мистецтва. У травні цього року картину Марії Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блока" продали на доброчинному аукціоні майже за 15 мільйонів гривень. Ці кошти передали на потреби Збройних сил України.

"Навіть сьогодні, через чверть століття після смерті, Марія Оксентіївна допомагає нашій державі. Україна нарешті каже їй "дякую" і віддає належне відповідно до її внеску та заслуг", — прокоментував відзнаку "Національна легенда України" президент Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині у селі Іванків російські окупанти знищили історико-краєзнавчий музей та майже усі його експонати. В будівлю краєзнавчого музею в Іванкові після влучання ворожого снаряду сталася пожежа та обвалився дах. Працівники закладу під обстрілами рятували експонати. В цьому музеї зберігалися полотна українських митців, зокрема 25 картин всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко. Близько десяти робіт вдалося врятувати, інші експонати згоріли вщент.

Читайте також, як у Києві вилучили музейні експонати на мільйони доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися