Літак "Мрія", знищений у Гостомелі, зобразили на полі в Данії (ВІДЕО)

Композицію на пшеничному полі створили в реальних розмірах

Міністерство культури та інформаційної політики України оприлюднило відео величезної тіні найбільшого літака в світі Ан-225 "Мрія", створену на пшеничному полі в Данії. Як передають "Коментарі", інсталяція присвячена Дню Незалежності України.

Композицію 80-метрової тіні літака "Мрія" на пшеничному полі в Данії, створив відомий український скульптор Микита Зігура. В Міністерстві культури та інформаційної політики України зазначили, що тепер українську "Мрію" можна побачити навіть з космосу.

"Це символ перемоги України, символ перемоги життя над смертю. Так, на превеликий жаль, літак, яким ми пишаємося, був знищений загарбниками, але це не означає, що знищено наш дух та віру у власні сили! Ми все відбудуємо. І літак, звісно, теж", — прокоментував інсталяцію автор артпроєкту Микита Зігура.

Поряд з літаком "Мрія" скульптор відтворив тіні ще двох об‘єктів — безпілотника та ворожого російського винищувача СУ-27. Обидва — в реальному розмірі. Перша тінь символізує захист неба українськими героями, а тінь російського винищувача — на реальні загрози війни, які іноземці бачать лише у новинах.

за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.

Читайте также