Знести обеліск та перейменувати площу Перемоги пропонують у Києві

Зареєстрована чергова петиція до влади столиці

У Києві столичній владі пропонують знести обеліск на площі Перемоги і перейменувати цю площу в рамках процесу дерусифікації. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11114 Ярослав Воропай пропонує столичній владі знести обеліск, встановлений в центрі Києва на площі Перемоги та повернути площі історичну назву.

"Обеліск на площі Перемоги не має ніякої історичної та естетичної цінності. Це просто істукан, який тут залишили радянські окупанти. Обеліск перемоги, хоча це — перемога великою кров'ю і замість шани полеглих воїнів, стоїть ідол победобесія. По тій самій причині, треба змінити назву площі на історичну", — вважає автор петиції.

Столичній владі пропонують перейменувати площу Перемоги на Галицьку.

"Раніше її називали Галицькою. Тому що називати площі, вулиці, проспекти в честь перемоги є дивною традицією. Бо це не несе ніякого національно-культурного сліду для міста. Краще замість цього істукану зробити озеленення і гарний сквер", — наголосив автор звернення.

Петиція №11114 щодо демонтажу обеліска та перейменування площі Перемоги у Києві зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації 30 серпня та стрімко збирає голоси на підтримку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

15 жовтня 2022, 17:17

Просто "Литовський проспект". Забудьте про Брест, ми ведемо війну з рф білорусь

Надежда

31 серпня 2022, 21:54

Більше нема про що думати, я думаю що тільки зараз треба переіменовувати вулиці та витрачати на це кошти . Розуму хоч відбавляй. Дітей та чоловіків винищує війна,жорстока й навіженна ,а замість того щоб оплатити випуск дронів та пошиття бронежилетів ,патронів та снарядів,ракет нарешті , Вам в носі вулиці крутять . Для чого Ви там повсідались в тій Раді та мішаєте президенту думати і працювати..., якісь гопники Їйбогу.

Сергей

31 серпня 2022, 21:04

А проспекту Победы - старое название Брест-Литовский!

Styx

31 серпня 2022, 20:51

Нужно вернуть название "Евбаз"!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися