Фасад бойлерної на Дарниці перетворили на витвір мистецтва (ФОТО)

Як виглядає нова патріотична композиція

У Дарницькому районі Києва створили яскравий патріотичний мурал на будівлі бойлерної. Про шедевр розповіли у Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Ідейною натхненницею та реалізаторкою перетворення сірої будівлі бойлерної в яскравий витвір мистецтва стала молода дизайнерка Мілаца. Художницю спочатку підтримала її подружка Валента, а потім і інші сусіди. Гуртом назбирали кошти на фарби та оренду автовишки. Спільна робота дала гарний результат.

"Дарниця арт-об'єктами славиться. Шикарний приклад сусідського співіснування в нашому районі — яскрава бойлерна у звичайному дарницькому дворі. Справжній мистецький шедевр, створення якого об'єднало навколо себе мешканців одразу кількох будинків", — прокоментували у Дарницькій РДА.

Бойлерну кияни вже розмалювали з трьох сторін. Кожна сторона на різну тематику, і кожна з них — окремий шедевр. У сусідніх будинках після створення цього муралу з’явилося натхнення прикрасити навколишню територію, але нові проекти стінопису поки не анонсували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва новий патріотичний мурал став найдовшим в Україні та отримав від Національного реєстру рекордів відповідну відзнаку. Сучасний витвір мистецтва створили в житловому мікрорайоні Осокорки. Над композицією "Клич роду" два місяці працювали талановиті художниці Яна Власенко-Бернацька та Юлія Абрамова. Патріотичний мурал створили за ілюстраціями до вистави "Летять журавлі".

Нагадаємо, у Солом'янському районі Києва створили мурал зі знаменитим псом-сапером Патроном. Композиція з'явилася на території парку "Відрадний". Художники Віталій Гідеван та Олена Нойна намалювали Патрона на стіні будівлі площею 30 квадратних метрів.

Читайте також, що у столиці до Дня авіації на Подолі створили патріотичний мурал "Привид Києва".

Читайте также