НБУ ввів у обіг кольорову монету з Володимирським собором у Києві (ФОТО)

Національний банк випустив пам’ятну монету "Володимирський собор у м. Київ" номіналом у 5 гривень

НБУ випустив пам’ятну кольорову монету з Володимирським собором. Її номінал - 5 гривень.

Монета є продовженням серії "Пам’ятки архітектури України". Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

Кольорова монета присвячена одному з архітектурних шедеврів Києва – Володимирському собору. Пам'ятка привертає увагу своєю історією, архітектурним стилем та внутрішнім оздобленням. Спорудження собору тривало приблизно 20 років. Більше 10 років продовжувалися роботи над розписом храму. Унікальність внутрішнього оздоблення собору вважається його основною цінністю.

На аверсі монети можна побачити головний фасад Володимирського собору. При виготовленні аверсу була використана техніка кольорового друку – тамподрук.

На реверсі знаходиться зображення фрагменту орнаменту арки бокових дверей Володимирського собору. Реверс виконаний барельєфом.

Монета виготовлена з нейзильберу. Тираж – 35 тис. штук (із них 10 тис. штук - у сувенірному пакуванні). Вартість пам'ятної монети – 107 грн (у сувенірному пакуванні – 173 грн).

"Коментарі" повідомляють: у Києві фото "любителів" паркуватися на газонах будуть занесені до бази правопорушників. Київзеленбуд фіксуватиме паркування на газонах та передаватиме до адмінкомісії КМДА.

Читайте далі: "День без автомобілів в Києві: скористайтесь альтернативним транспортом (дата)." Через тиждень, 22 вересня, у Києві відзначатиметься День без автомобілів. Саме на цю дату Управління екології та природних ресурсів КМДА планує зустріч з представниками громадських організацій, які працюють у сфері охорони довкілля та адаптації до змін клімату. Планують обговорювати екологічні виклики, які постали перед Києвом, та разом шукати шляхи вирішення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися