Скандальна забудова: унікальна вежа у Києві опинилася під загрозою демонтажу

Забудовник уже обніс парканом 70-річну водонапірну вежу

Унікальна Голосіївська вежа опинилася під загрозою демонтажу через забудову. Про це повідомляють активісти "Карти Реновації".

Забудовник активно намагається відновити зведення житлового комплексу аж до Голосіївського парку. Днями було обнесено парканом земельну ділянку по вулиці Генерала Родимцева, між будинками 9 та 11.

За парканом опинилася і 70-річна Голосіївська водонапірна вежа – цінний взірець промислової архітектури середини ХХ століття. Вежа знаходиться на найвищій точці Голосіївського лісу. З неї відкривається чудовий панорамний вид на столицю.

Мешканці району поцікавились долею вежі. Представник забудовника відповів, що тут проводитимуться демонтажні роботи, оскільки вежа перебуває в аварійному стані.

"Голосіївська вежа могла б стати новою точкою тяжіння київської громади та туристів. Оглядовий майданчик, простір для виставок та інсталяцій – його циліндричний обсяг можна використовувати по-різному, головне мати бажання", - вважають активісти "Карти Реновації".

Нагадуємо, що оренда квартир у Києві подорожчала. За місяць середня вартість оренди зросла на 10,72%. Пропонуємо подивитися на найпоширеніші ціни у столичних районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

5 жовтня 2022, 09:27

Охреневшие застрой щики. Они пусть застраивают те регионы которые пострадали от орков или свои родные места. Не надо превращать столицу в коммуналку. А если быть честными то пора дать по рукам тем кто подписывает разрешительные документы. Без мера в Киеве ни чего не происходит и он это все знает...

Киевлянин

5 жовтня 2022, 08:59

ЗАТО У ЕВРОПІ ))))))). ЦЄ ЕВРОПЕЙСКІ ЦІННОСТІ)))).

пэтя

5 жовтня 2022, 08:56

війна. кращі гинуть. дома руйнують. а ненажереливий "забудовник" продовжує робити бабло на кожному метрі київської землі, топчучи все і вся (природу, історію, архітектуру, генплан тощо) заради чого тоді гинуть кращі? забудовник - ворог! гірший за москаля!

Петро

5 жовтня 2022, 08:51

Де українська мова? хапуги

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися