Навіть у Другу Світову не було такого, - Київ відновлює обстріляні заклади культури

Першочергові заходи вже проведені, незабаром розпочнуться реставраційні та ремонтні роботи

У понеділок, 10 жовтня, росіяни обстріляли чотири райони столиці.

Вибуховою хвилею були пошкоджені Інститут філології, Червоний та хімічний корпуси та бібліотека КНУ імені Шевченка, а також — музей Ханенків, Київська картинна галерея, Національний природничий музей та Будинок вчителя.

Як розповіли в Департаменті культури КМДА, унаслідок ракетних обстрілів міста Києва було пошкоджено шість комунальних закладів культури. Але все це буде відремонтовано та поновлено.

"Навіть у часи Другої світової війни Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків і Національний музей „Київська картинна галерея“ не зазнавали подібних руйнувань. Наразі вжито першочергових заходів з ліквідації наслідків обстрілу, а незабаром планується проведення відповідних реставраційних і ремонтних робіт у пошкоджених закладах за рахунок коштів бюджету міста Києва", — повідомили в Департаменті культури КМДА.

На бульварі у Києві, який обстріляли росіяни, відновили рух транспорту. Про це повідомляють "Коментарі".

У Києві на бульварі Тараса Шевченка, який обстріляли росіяни 10 жовтня, вже відновили рух транспорту. Відповідні фото опублікував заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. Сьогодні планують повністю завершити відновлення дорожнього покриття, - повідомив він.

Нагадуємо, що західні аналітики вважають малоймовірною атаку на Київщину з боку білорусі. У американському "Інституті вивчення війни" не сприймають серйозно заяви лукашенка про створення "регіонального угруповання військ".

Скляний "міст Кличка" у Києві зазнав ракетного удару. Російська окупаційна армія вдарила ракетами по центру Києва, зокрема від ударної хвилі постраждав скляний пішохідний міст у Києві, - пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися