У Києві відкрили виставку "Полк Азов – Янголи Маріуполя" (ФОТО)

Що відомо про патріотичну експозицію

У центрі Києва відкрили вуличну виставку "Полк Азов – Янголи Маріуполя", присвячену захисникам і захисницям із підрозділу "Азов", які віддали життя під час оборони Маріуполя від російських окупантів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної мерії.

Організували експозицію Віра Литвиненко, мати бійця полкової розвідки полку "Азов" Владислава Литвиненка з позивним "Вектор", та родини загиблих воїнів полку "Азов" за підтримки Міністерства у справах ветеранів України та Київської міської державної адміністрації. Виставку відкрили на Софійській площі. Під час відкриття родини воїнів вшанували пам’ять про своїх рідних запаленням лампадок на інсталяції "Сталеве Азовське Серце".

"Маріуполь – місто Марії – одна з найтрагічніших і водночас найгероїчніших сторінок російсько-української війни. А його захисники завжди будуть героїчними людьми не тільки для нас, а й усього світу. Але ми повинні завжди пам’ятати про їхню жертву, і ця виставка – нагадування про тих, хто віддав своє життя, захищаючи кожного з нас", – розповіла авторка ідеї виставки Віра Литвиненко.

Цією експозицією у столиці вшановують пам'ять про загиблих під час оборони Маріуполя захисників і захисниць із підрозділу "Азов", наголосила під час відкриття виставки заступниця мера Києва Марина Хонда.

"Оборонці Маріуполя виконали свій наказ до кінця. Герої, які ціною власного життя стримали росіян, скувавши їхні війська для успіхів нашої армії на інших напрямках. Сьогодні цією виставкою ми вшановуємо їхню жертовність. Пам’ять про них буде жити вічно як про героїв, які віддали найцінніше заради майбутнього свого народу та своєї держави. Вічна шана", – сказала Хонда.

Виставка "Полк Азов – янголи Маріуполя" триватиме на Софійській площі протягом місяця. Відвідати її може кожен охочий. Експозиція складається з інформаційних планшетів, які містять портрет і текст про життєпис героя. Загалом — 154 світлини та короткі біографії. Найменшому з полеглих в Маріуполі воїнів було 18 років, найстаршому – 63 роки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися