З київських музеїв до Мадриду таємно вивезли 51 картину XX сторіччя

Картини вивезли за кілька годин до масованого ракетного обстрілу росіян

15 листопада, за кілька годин до масованого ракетного обстрілу росіян, з Києва таємно вивезли 51 картину. Про це повідомляє CNN, передає Київ Медіа.

У Національному музеї Тиссена-Борнемісса у Мадриді 29 листопада відкрилася виставка "В епіцентрі шторму: модернізм в Україні, 1900–1930-ті роки". Вона складається з картин, таємно вивезених з Києва 15 листопада.

Мистецькі роботи "таємно упакували" у вантажівки та вивезли з Києва. Про це йдеться у заяві Museums for Ukraine - групи музеїв, які допомагають охороняти культурну спадщину України.

У заяві додали, що вантажівки здійснили небезпечну подорож, коли рухалися через зони неочікуваного потужного ракетного обстрілу на шляху до польсько-українського кордону. 

Вантаж з картинами прибув до Мадриду 20 листопада та попрямував до музею Тиссена-Борнемісса. Зазначається, що член правління цього музею Франческа Тиссен-Борнемісса заснувала Museums for Ukraine у ​​березні поточного року.

На руїнах у Бородянці з'явилося графіті, схоже на роботу Бенксі. На руїнах у Бородянці на Київщині помітили графіті, схоже на роботу відомого стріт-арт художника Бенксі. Про це повідомив фотограф Ед Рам.

На руїнах зображений маленький хлопчик, який нокаутує дорослого чоловіка. Вони вдягнені в костюми для дзюдо. Пояснюючи значення графіті, Ед Рам написав, що володаря чорного паска президента росії путіна було відсторонено від посади почесного президента Міжнародної федерації дзюдо.

Коли відкриється та яким буде новорічний парк на ВДНГ у Києві. "Зимова Країна на ВДНГ" цьогоріч працюватиме в умовах критичного енергозаощадження.

"Від новорічної сцени й усіх заходів відмовилися - територія Експоцентру, як і влітку, працюватиме виключно в режимі парку. Жодних коштів із держбюджету на облаштування "Зимової Країни" залучати не будуть, усі активності на території реалізують власним коштом підприємства. Для прикраси локацій використають декорації минулих років", - йдеться у повідомленні ВДНГ.

Попри складну ситуацію буде встановлена новорічна ялинка, а також ковзанка, гірка, Резиденція Санти, Оранжерея та ще деякі зимові локації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися